Praktische tips voor budgetvriendelijk vliegen

Wil je met het vliegtuig op reis maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Met een aantal praktische tips voor budgetvriendelijk vliegen is er niets dat je daarbij tegenhoudt. Voor een kleine prijs vlieg je naar het populaire Ibiza om lekker uit je dak te gaan, zoek je de rust en ruimte op in IJsland of ontdek je de allermooiste steden. We laten je zien dat betaalbaar reizen met het vliegtuig én budget overhouden voor andere activiteiten tijdens de vakantie heel goed mogelijk is.

Online zoeken en vergelijken

Hadden we vroeger reisbureaus nodig om de prijs van vliegtickets te achterhalen, tegenwoordig is alles online te vinden en te boeken. Gebruik goedkope vliegtickets websites om de prijzen onderling te vergelijken en de beste opties te bekijken. En vergeet niet websites van verschillende vliegmaatschappijen te checken. Ook dat loont zeker de moeite. Een maatschappij vertrekt graag met zoveel mogelijk passagiers in het vliegtuig dus worden op het laatste moment vaak stoelen tegen een laag tarief aangeboden. Zoek daarnaast niet alleen op vluchten die vertrekken vanaf Schiphol, maar probeer ook andere luchthavens. Woon je dicht bij de Belgische of Duitse grens? Dan is het extra interessant om ook op vluchten te zoeken die vanaf daar vertrekken. De praktijk leert dat ticketprijzen in deze landen een stuk lager liggen dan in ons land.

Nieuwsbrieven en meldingen

Wanneer je niet continu tijd kunt spenderen aan het zoeken naar vliegtickets is het verstandig om meldingen van verschillende sites aan te zetten. Zo gauw er interessante deals zijn word je hiervan als één van de eersten op de hoogte gebracht. En meld je aan voor diverse nieuwsbrieven. Ook hierdoor kun je snel vliegtickets goedkoop vinden op verschillende sites. Daarnaast is een handige tip om niet alleen op losse tickets te zoeken, maar ook te kijken naar complete pakketreizen. Hoe raar het ook klinkt, soms ben je goedkoper uit wanneer je een vliegtrip inclusief accommodatie boekt. Of je wel of geen gebruik van het vakantieverblijf maakt, je hebt in ieder geval een goedkope vlucht gescoord.

Reis alleen met handbagage

Er is bijna geen enkele luchtvaartmaatschappij meer te vinden waar je niet hoeft te betalen voor ruimbagage. Het bijboeken hiervan kan behoorlijk prijzig zijn. Neem alleen echt noodzakelijke dingen mee en wat is toegestaan als handbagage. Een wasje (laten) doen kan overal ter wereld en spullen zoals toiletartikelen schaf je op de plaats van bestemming aan. En in de meeste gevallen is dat zelfs goedkoper. Nog een voordeel van alleen met handbagage reizen is dat je niet meer naar de incheckbalie hoeft of ter plaatse ellenlang bij de bagageband staat te wachten op je koffer. Behalve geld scheelt het je dus ook tijd.

Laat je verrassen

Wanneer je niet afhankelijk bent van bepaalde reisperiodes zoals schoolvakanties ben je in het voor- en naseizoen over het algemeen goedkoper uit. Stel je ook flexibel op qua vliegbestemming. Zet op een vliegticket vergelijkingssite de filters ‘goedkoopste maand’ en ‘overal’ aan en laat je verrassen door de plekken met bijbehorende spotgoedkope vliegtickets. Had je het idee dat je jouw vakantie dit jaar door zou brengen in Turkije, door deze filters toe te passen wordt het misschien wel Mexico omdat het stukken goedkoper is om daar naartoe te vliegen. Hoe leuk is dat?